Konsument Reklam

Granskad: Bianca Ingrosso

Granskad.se
Granskad.se
Uppdaterad 8 mar 2024
Vilka uppmärksammade händelser har Bianca Ingrosso varit involverad i?

Vilka uppmärksammade händelser har Bianca Ingrosso varit involverad i?

Vem är Bianca Ingrosso?

Bianca Ingrosso, född Bianca Melina Elisabeth Wahlgren Ingrosso den 30 december 1994 i Stockholm, är en svensk influencer och entreprenör som är känd för att vara dotter till sångerskan och TV-personligheten Pernilla Wahlgren. Hon har medverkat i TV-serier som Wahlgrens Värld och Let's Dance och är en av Sveriges största skönhetsprofiler i sociala medier.


1. Förbud mot omarkerad reklam

Bianca Ingrosso har upprepade gånger marknadsfört det egna skönhetsmärket Caia Cosmetics i sociala medier utan att märka upp inläggen som reklam, vilket strider mot marknadsföringslagen. Efter att Konsumentverket granskade inläggen 2021 utfärdades en varning, men nu har alltså tydliga överträdelser åter inträffat.

Det nu aktuella förbudsföreläggandet ska ses som följd av en upprepad överträdelse av marknadsföringslagen. Förbudet är förknippat med ett vite på 750 000 kronor.
Konsumentverket

Eftersom det rör sig om just upprepade överträdelser av marknadsföringslagen förelägger nu Konsumentverket ett förbud med tillhörande vite om 750 000 kr. Skulle Bianca Ingrosso eller företaget Bianca Ingrosso AB göra en ytterligare överträdelse av marknadsföringslagen leder det alltså till vite.

Varför är detta anmärkningsvärt?

Bianca Ingrosso sitter i styrelsen för Beauty Icons AB, som äger varumärket Caia Cosmetics, och gör samtidigt reklam för Caias produkter i sociala medier utan att märka upp dem som reklam. Det finns inget tydligare sätt att bryta mot marknadsföringslagen, något som dessutom hänt upprepade gånger.


Källor

Följande externa källor har använts som underlag för artikeln:

# Källa Rubrik
1 konsumentverket.se Förbud mot omarkerad reklam i sociala medier för Bianca Ingrosso AB